Mammadieetti Annumamman keittokirja
Jogurtti-mehujääpuikot (14 Kcal)  1 kpl
n. 1/3 dl vaniljakevytjogurttia
n. 1 rkl (Light-)mehua

mehujää - tee itse mehujääpuikot

Virkistävä mehujää tai jogurttijäätelö valmistuu kätevästi kaatamalla jogurttia tai mehua jääpuikkomuotteihin ja pakastamalla niitä n. 4-5 tuntia. Kun "jäätelö" on syöty, muotin voi huuhtaista lämpöisellä vedellä ja täyttää uudestaan.

Kuvan jogurtti-mehujää on valmistettu siten, että pohjalle on kaadettu hieman vedellä laimennettua Fun light vadelmamehua ja sen päälle valutettu tavallista vaniljakevytjogurttia. Mehujään valkoisesta osasta tulee näin hauskan raidallinen ja loput mehut nousevat pinnalle.

Koska muottien vetoisuus on yleensä vain vähän alle tai vähän yli desilitran, puikon voi kalorimäärän puolesta syödä huoletta vaikka ihan ylimääräisenä välipalana. Kaikista jogurteista ja kaikista mehuista - myös tuoremehuista - saa erinomaisia mehupuikkoja. Maistuu myös lapsille!

Ravintosisältö Kcal prot rasva hh kuitu
1 kpl  14 1 0 2 0

Kesäisiä ruokavinkkejä
 • GRILLATTAVAKSI
  Perinteisten makkaroiden lisäksi grillissä voi kypsentää myös täyslihaa, broileria ja jopa kalaa. Erittäin suositeltava grilliherkku on tietysti liha-kala- tai kana-kasvisvarras
  >>Grillivartaat ja kastikkeita

 • VARHAISKAALIA JA KASVIKSIA
  Varhaiskaalia kannattaa syödä sen sesonkiaikana paljon ja usein: salaattina, leivän päällä, keittoina, ihan muuten vain... Yhdistä muihin kesäkasviksiin.
  >>Heidin kaali-porkkanakeitto

 • TOMAATTEJA VÄLIPALAKSI
  Kotimaiset tomaatit ovat kesän ajan ihania "hedelmiä", joita voi syödä niin paljon kuin ikinä jaksaa.
  Yhdessä tomaatissa on vain kymmenkunta kaloria. Pese tomaatteja  valmiiksi pussiin ja ota vaikka evääksi.

 • VESIPULLO MUKAAN
  Laihduttajan suosikkijuomaa kesällä on tietysti jäävesi, mutta yllättävän hyvältä maistuu myös taskulämmin hanavesi muovipullosta, jos oikein kova jano sattuu yllättämään. Pidä kesällä mukanasi pientä vesipulloa ja säästyt monelta turhalta sortumiselta.

 • KUIVAA SIIDERIÄ
  Jos kuitenkin haluat nauttia jotain vettä väkevämpää, light siiderit sekä kuivat viinit ovat erinomainen valinta, ja niitäkin voi laimentaa vedellä tai kivennäisvedellä, jolloin niistä riittää iloa pidempään. Pöhöttävään olueen ei intomielinen laihduttaja koske kesälläkään.

 • HYVÄÄ KESÄÄ!

 

| Takaisin  | Keittokirjan etusivulle |

©Mammadieetti - Annumamman Kevytkeittokirja, Tulostettavat ruokaohjeet 2003