Mammadieetti

KirjauduAloita laihdutus nyt

r.gif (56 bytes)
r.gif (56 bytes)


Mammadieetin Artikkelit

Laihdutus ja vaikea viikonloppu Vaikea viikonloppu?
   -
10 koeteltua keinoa selviytyä viikonlopun yli
- Kiristääkö nappi maanantaiaamuna? Heittikö hyvin alkanut laihdutusviikko häränpyllyä viikonloppuna? Ei se mitään, niin kävi monelle muullekin. Katsotaanpa, mitä asialle voisi tehdä!
  

Soutamista ja huopaamista

Syömisen hallitseminen viikonloppuisin on kompastuskivi monelle säntillisellekin laihduttajalle. Koska syyt vaikeisiin viikonloppuihin ovat moninaiset, niin ovat parannuskeinotkin. Valitse alla olevalta listalta omat apukeinosi. Kokeile heti tulevana viikonloppuna - viikonlopuistakin ON mahdollista selvitä!

10 keinoa selviytyä viikonlopun yli

1. LUO RUTIINIT: Yleinen syy vaikeisiin viikonloppuihin on niiden rutiinien puuttuminen, jotka arkena pitävät laihduttajan ruodussa. Vakiinnuta siis viikonlopuiksi omat ruokailurutiinit. Ne voivat poiketa arkirutiineista - pääasia on, että syöt sopivasti ja riittävän usein. Pyri noudattamaan omaa ruokailurytmiäsi riippumatta siitä, miten ja missä viikonloppusi vietät. Se saattaa vaatia tavanomaista enemmän valmisteluja, mutta kannattaa!

2. HARRASTA LIIKUNTAA: Erityisesti aikapulasta kärsivän kannattaa pyhittää lepopäivät löhöämisen sijasta liikunnalle. Paitsi että se kuluttaa kaloreita, se piristää ja tuo hyvän mielen, ja näin on helpompi välttää viikonlopun hairahdukset. Hyvä tapa on mennä pitkälle aamukävelylle. Jos illat ovat ongelma-aikaa, varaa mielellään itsellesi mahdollisuus mennä säännöllisesti johonkin ohjattuun liikuntaan tai ainakin pois kotoa.

3. HARRASTA KOKKAAMISTA: Viikonloppuna on myös aikaa paneutua terveellisten, mutta usein vaativiin ja aikaa vievien ruokalaijien valmistamiseen - tietysti kevyesti. Osta jo perjantaina tarvikkeet valmiiksi, ja kokeile yksi kerrallaan kaikkia niitä ruokia, joita et aikaisemmin ole ehtinyt tehdä. Tee vaikka suurempi annos kerralla ja pakasta osa!

4. OPETTELE RENTOUTUMAAN: Opettelu jonkinlainen rentoutumistekniikka. Jos syöminen merkitsee sinulle rentoutumiskeinoa, tämä voi auttaa sinua pääsemään irti ikävästä tavasta. Sellainen rentoutuminen, josta seuraa myöhemmin omantunnon pistoksia, ei ole todellista rentoutumista.

5. KIRJOITA PÄIVÄKIRJAA: Jos syöt murheisiisi, aloita päiväkirja. Kirjoittaminen on hyvä tapa setviä ajatuksia ja löytää rakentavia ratkaisuja - murheiden hukuttaminen mässäilyyn ei taatusti sitä ole.

6. HERKUTTELE HALLITUSTI: Jos arki jo sujuu mallikkaasti, voit hyvin mielin toisinaan sallia itsellesi myös herkkuja. Tämä ei kuitenkaan tarkoita hillitöntä "mässäilypäivää", vaan sitä, että valitset harkiten jotakin erityisen hyvää, josta juuri tänä viikonloppuna aiot nauttia hyvällä omallatunnolla.

7. PUKEUDU TIUKASTI: Jos tapanasi on pukeutua viikonloppuisin mukavan väljiin oloasuihin, joissa on kuminauhavyötärö, kokeilepa vaihteeksi pukeutua ihan tavallisiin, joustamattomiin vaatteisiin. Kiristävä vyötärö muistuttaa siitä, että nyt on naposteltu riittävästi.

8. PALKITSE ITSEÄSI: Mieti itsellesi valmiiksi palkinto, jonka suot itsellesi, jos selviät kunnialla viikonlopun yli. Olet taatusti ansainnut sen!

9. LIITY RYHMÄÄN: Liity Mammadieetin nettilaihdutusryhmiin! On ilo päästä jakamaan onnistumisen ilo muiden kanssa viikoittain!

10. VARAUDU: Siltä varalta että naposteluntarve yltyy sietämättömäksi, hanki viikonlopuksi jotain turvallista hätäapuruokaa. Jos ei hedelmien ja vihannesten napostelu tyydytä, esimerkiksi popcornit tai suklaamurot ovat pienempi paha kuin pussillinen sipsejä tai suklaalevy.

.

Mammadieetti järjestää laihdutusryhmiä ja kirjekursseja internetin välityksellä.
Lähde tutustumiskierrokselle ja liity mukaan.

Liity

| Etusivulle |  Lähetä palautetta |  


Etusivulle
etusivulle
©Mammadieetti 2003-2008