Mammadieetti

KirjauduAloita laihdutus nyt

r.gif (56 bytes)
r.gif (56 bytes)


Mammadieetin Artikkelit

Kauneus ja laihdutus Lupa olla kaunis
   -
Motivoi itsesi laihtumaan
-
Jos olet mies ja pudotat reilusti painoa olet suuri sankari. Kukaan ei kysy miksi.
Jos olet nainen ja kerrot avoimesti haluavasi laihtua näyttääksesi paremmalta olet turhamainen, ehkä jopa naurettava.
Näinkö on?

Laihduttajan peilikuva

Samaa tahtia kuin kesä lähestyy ja vaatetus vähenee yksi jos toinenkin suuntaa arvostelevan katseensa kohti peiliä ja ottaa silmillä mittaa kehostaan.

Laihduttajan peilikuva

Yksi näkee viereisessä kuvassa oman tavoitteensa. Kuvassa on selvästi tyytyväinen laihduttaja, joka on jo päässyt omaan tavoitepainoonsa!

Toinen näkee tässä oman lähtötilanteensa, josta laihdutus alkaa. Ainakin 5-10 kiloa tästä pitää saada pois ja heti!

Kolmas näkee tässä kukkakepin, jonka pitäisi mitä pikimmiten alkaa syödä enemmän saadakseen enemmän jotain, mistä ottaa kiinni.

Neljäs taluttaa kuvan henkilön vaa´alle ja laskee painoindeksin. Tasan keskellä ihannepainon aluetta - ei siis tarvetta laihduttaa!

Peilikuva voi siis kertoa monta tarinaa. Kuka näistä on oikeassa? Ei kukaan, sillä kukaan ei muistanut kysyä itse laihduttajalta. Todellisuudessa kuvan henkilö on tyytyväinen peilikuvaansa - ainakin melkein. Harva meistä kokee olevansa peilin äärellä itse täydellisyys.

Kenen silmässä kauneus on?

Kuten kulunut sanonta kuuluu, kauneus on katsojan silmissä. Kun mielipiteet kuitenkin vaihtelevat laidasta laitaan, kuka sen sitten saa päättää?

Tässä asiassa - kuten monessa muussakin asiassa - ainoa luotettava tuomari on lopulta laihduttaja itse. Ehkäpä kauneus onkin enemmän jokaisen ihmisen korvien välissä kuin satunnaisten katselijoiden silmissä. Ihminen, joka itse tuntee olevansa kaunis, on useimmiten kaunis myös muiden silmissä joskus jopa täysin kilomääristä riippumatta.

Kauneus ja terveys - vihdoinkin lupa olla kaunis!

Vaikka kauneutta usein vähätellään, kukapa meistä ei mielellään olisi kaunis, jos saisi valita. Lisäksi kauneus ja terveys useimmiten kulkevat käsi kädessä. Niin paljon kuin kauneusihanteet vaihtelevatkin, kautta aikojen on kuitenkin ihannoitu sopusuhtaisuutta ja naisilla muuta vartaloa hoikempaa vyötäröä. Kehon kokonaispaino ei kauneuden kannalta ole niin tärkeä kuin mittasuhteet.

Kuten jokainen valistunut laihduttaja tietää, pahin lihavuuden laji on vatsan seudulle kerääntynyt lihavuus. Kauneusihanteet ovat siis oikeassa! Jos syöt ja liikut tullaksesi kauniiksi, tulet samalla myös terveeksi.

Ehkä saat enemmän arvostusta kertomalla kaikille aloittaneesi kuntokuurin ollaksesi tehokas ja väsymätön kunnon kansalainen tai välttääksesi sukuasi piinaavan sydän- ja verisuonitautien riskin. Auttaako se sinua kuitenkaan pitämään intoa yllä kuntokuurin loppuun asti?

Kiinnostus omaan ulkonäköön vaihtelee iän ja elämäntilanteen mukaan, mutta jos tunnet pienintäkään intoa muuttua kauniimmaksi, ole rehellinen itsellesi ja myönnä se itsellesi.

Miksi? Koska motivaatio on laihduttamisessa kaikki kaikessa. Usein konkreettinen mielikuva meistä itsestämme kauniina toimii 100 kertaa parempana motivaattorina kuin epämääräinen riskien välttäminen tai kunnon tasainen kohoaminen.

Anna palaa - nyt on vihdoinkin lupa olla kaunis!

---

Mammadieetti on järjestänyt laihdutusryhmiä ja kirjekursseja
internetin välityksellä vuodesta 2000 lähtien.
Lähde tutustumiskierrokselle tai liity heti mukaan!

Liity

-

| Etusivulle |  Tilaa ilmainen uutiskirje |  Lähetä palautetta |  

Etusivulle
etusivulle
©Mammadieetti 30.05.2006